Software heeft een houdbaarheidsdatum

bedrijfscontinuiteit-verzekerd-voorpagina

Bij Elsevier deze week (week 42) de bijlage “Bedrijfscontinuïteit verzekerd” . Hierin vanzelfsprekend ook aandacht voor de een van de grootste risico's voor de bedrijfscontinuïteit, de legacy problematiek. In een interview geef ik als directeur van Legacys mijn visie op deze materie. Samen met mijn partner Gianni Balisteri, managing director van Cornerstone, vertellen we op welke wijze we gezamenlijk oplossingen bieden voor deze complexe problematiek.

Samenwerking is cruciaal. Niet alleen tussen bedrijven onderling, maar breder. De problematiek is te groot, de mogelijke oplossingsrichtingen te divers. Vandaar dat Legacys het initiatief voor een Legacy Coalitie toejuicht. ICT-gebruikers, ICT-dienstverleners en  wetenschap slaan de handen ineen om dit wereldwijde bedrijfsrisico aan te pakken.

Maar dat betekent niet dat er gewacht moet worden op resultaten uit de coalitie. Snelheid is geboden. En Legacys geeft in het interview helder aan waar zij, samen met haar partner voor staat: “Naast strategisch advies, wil Legacys hoogwaardige oplossingen bieden. We willen kennis, oplossingen en visies rond legacy-problematiek bundelen en daarmee de klant bedienen. Legacys heeft één doel voor ogen: legacy-systemen gecontroleerd de wereld uit. Dat vereist visie en daadkracht. Visie op nieuwe architectuur en daadkracht om niet alleen laaghangend fruit te vervangen, maar voor 100 procent van het oude systeem af te zijn. Cornerstone is een gerenommeerd bedrijf dat oude software kan ombouwen tot nieuwe en kwalitatief betere systemen met dezelfde functionaliteit. Systemen die aansluiten bij de huidige kennis en voldoen aan de vereiste flexibiliteit.” Lees het hele interview.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *